Våga älska din nästa som dig själv

Det finns personer som jag aldrig kommer förstå mig på eller ”gå ihop med”. Jag kommer aldrig känna mig bekväm med personer som jämt och ständigt är negativa eller som ska se ner eller avundas andra. Samtidigt som jag ogillar deras energi och attityd så tycker jag synd om dom. För ett sådant beteende är inte ”friskt” enligt mig. Personer som mår bra och som är nöjda med sina livssituationer har ingen anledning till att göra illa andra– istället är det dom som lyfter upp de som behöver.Någonstans så tror jag att energitjuvar oftast behöver komma i kontakt med sina hinder istället för att störa sig på andras framgångar. Oftast möter jag människor som har svårt att acceptera mitt hårda arbete enbart för att jag är yngre och självsäker. Mitt arbete definierar inte mig helt ut utan min person och varje människa jag träffat har oftast bekräftat att de känt mitt driv och humanitet. I dagens samhälle där högerextremismen sprider sig i Europa, där folk spottar på tiggare, där man öppet kan kalla folk för elaka saker, där hat sprids som en löpeld över internet via sociala medier och bloggar så är det lätt att helt tappa tron på mänskligheten. Men det vägrar jag göra. Lita på mig! Jag kommer göra allt jag har i min makt för att lyfta fram dessa diskurser för att sedan vara en del av de som bygger en plattform där alla människor accepteras och ingen exkluderas, där respekt och vänlighet är viktiga beståndsdelar i dialogen. Jag tror det bottnar där, faktiskt. Den sorgliga avundsjukan, för vissa har psykiska problem med just avundsjuka. Även fast personen i frågan VILL vara glad och nöjd för någon annan så sitter det fortfarande i deras bakhuvud att de önskade personen olycka.

Den typen av olycka har jag fått smaka på, i form av kommentarer, spydiga påhopp, blickar, hatiska och fientliga uttryck, ryktesspridning etc. Men du hindrar inte mig från att önska dig allt gott. Jag är inte den som är rädd för att konkurrens sättas för jag tror på min kapacitet och mina styrkor, du kanske kompletterar mig och vi blir ett grymt team. Men kan du inte se andras framgångar och styrkor utan att känna glädje så finns det hjälp för missunnsamhet. Du kan lura hjärnan. Är man en negativ person(kommenterar elakheter på internet eller som säger obehagliga saker) men vet om sitt dåliga beteende så KAN den personen förändra sig. Börjar den personen anstränga sig och till en början kommentera trevliga saker på internet så kommer beteendet långsamt att byta mönster. Tillslut är målet att aldrig känna avundsjuka eller negativitet för någon annan – men det tar tid.

Jag får en kick av att göra någon glad. ALLA människor gillar uppskattning. Jag bryr mig inte om ifall min kommentar får en ”like” på facebook. Jag bryr mig inte om ifall jag får ett svar tillbaka på instagram – det jag bryr mig om är att personen har sett min kommentar och tagit åt sig den. För oavsett vem du är som kommenterar så berör din kommentar personen som saken/komplimangen gäller – tro mig. Alla vill vi bli älskade och uppskattade.

Det är de små sakerna som gör skillnad. Så fort jag ser en chans till att göra människor glada så försöker jag ta den. Jag vill värna om mina vänner. Jag värnar om mitt liv och jag vill leva som en glad och positiv människa.

Såklart har jag det tufft ibland och vill sticka huvudet i sanden – men vad gör det om 100 år?

Fina kollegor som visar uppskattning när jag är tillbaka på jobbet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *