Våga drömma stort – Du har potential

Många undrar om det finns någon risk med att drömma för stort? Att man blir besviken om det inte blir som man har hoppats på eller att vi riskerar att ta oss vatten över huvudet. Jag har alltid vågat drömma stort, men det har inte kommit gratis. Utan mina föräldrar har alltid pushat mig framåt. Min far har alltid visat intresse för mina yrkesval och business. Genom att lyssna och peppa har det gett mig luft under vingarna.  När jag som 19-åring valde att startade eget företag och driva det framåt så var det många som himlade med ögonen och sa ”hur ska du starta eget och studera på heltid?”. Ja, det gick! Den stora bekräftelsen blev när jag både tog min examen och när jag vann priset som bästa affärsidéer År-2012.

Det jag vill förmedla är det finns inget negativt alls med att drömma stort, för mig är det ett sätt att motivera sig och faktiskt ta nya kliv. Men det är viktigt att man ska hålla sig till verkligheten, ha konkreta mål på vägen för att nå sin dröm och man får inte glömma bort att det är detaljerna som skapar helheten. Det man måste räkna med är att det kommer tider då man tappa motivationen men då skapar man prioriteringslistor och betar av det jobbigaste uppgifterna först “Do the hard job first, The easy jobs will take care of them selves”. Ibland behöver man stänga in sig i en bubbla under en period, få saker och ting gjorda och efter det lossnar det mesta och rullar på av sig själv. Dock kan det vara svårt att hitta fokus längs vägen när man bara jobbar och kämpar och inget händer. Men om du är i en sådan situation och verkligen tror på det du gör, håll ut! Den personen som lyckas är den som aldrig ger sig, inte den som inte vågar försöka.

Jag vill verkligen uppmuntra er att våga drömma stort om ert liv. Ofta sätter vi egna begränsningarna då vi är rädda för misslyckande, inte tror att vi kan eller för att vi är bekväma och saknar rätt motivation. Men ofta låter vi vår omgivning sätta begränsningar på vår egen förmåga, till exempel  när någon säger ”du kan inte göra det där” och så tror man på det. Kan du inte göra något och andra väljer att framföra det, så har du två val, tycka syn om sig själv- vilket inte är så utvecklande eller att faktiskt lära sig. Det sistnämnda har ofta varit min strategi. Jag vill utmana mina begränsningar och bli bäst på det jag älskar mest!  Va lite kaxig, våga ta plats, våga misslyckas och tro på dig själv. Se möjligheter istället för begränsningar.

Mitt mål idag är att fortsätta jobba och utveckla mitt chef/-ledarskap både i det personliga och yrkesmässiga planet.  Jag vill vara i ett lycklig och sunt förhållande, där man får utbyte av åsikter/tankar samt utveckals. Jag ska fortsätta jobba med det jag brinner för och drömmen är såklart att bygga ett stabilt och framgångsrikt företag där min livsfilosofi om inkludering ska genomsyra mitt bolag. Jag vill även  jobba upp min personliga blogg och fortsätta inspirera andra samtidigt som jag är språkrör för utsatta grupper och lyfta fram samhällsorättvisor ur olika perspektiv.
Jag vågar stå rak ryggat och säga ” såhär kommer mitt liv se ut och jag vet det! ”Varje dag jobbar jag med små delmål jag har satt upp, trappan är lång men jag kämpar dagligen för att få uppleva mina drömmar och vägen dit är också ett nöje!

Det enda som hindrar dig från din dröm är du, det är hur du tänker. Så ändra på din inställning, sätt en stort dröm som kanske skrämmer dig idag men utmana dig själv och våga tro på din egen förmåga ”att du kommer klara det”. För jag vet att alla här inne kan om man vill och hittar man rätt motivation samt inställning så uppnår man under.
Jag tror på dig, gör det du också – deal? Bra nu har vi skakat hand på det.

 

img_2006

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *