Mina föräldrar- min styrka och min grund

Hej mina vänner.
Idag vill jag hylla mina föräldrar, många gånger får jag frågan; Zeina vad har gjort dig så stark?. Svaret har sin grund i min uppväxt. En förälders famn, finns ingen famn i världen som kan ge mig den trygghet som mina föräldrar. Jag känner ren kärlek, värme, styrka och mod. Att veta att jag alltid har ett hem där jag är älskad och uppskattad precis som jag är; det är priceless. Att leva med vetskapen att vara älskad fullt ut och att jag kan åstadkomma alla livets motgångar med mamma och pappa vid min sida som stöd ger mig ett inre lugn. När jag faller så faller jag inte så hårt för ni fångar alltid upp mig. Alla mina val har ni stöttat, jag har drivit er till vansinne men jag har även fått er att känna en stolthet över er uppfostran.
När ni samtalar om mig så ser jag och känner er stolthet och lilla jag växer minst 10 cm. Mamma och pappa jag är ert verk, uppfostrades utav de bästa förebilderna man kan ha. Mamma du lärde mig att våga känna och att stå på mig, vara en stark kvinna och att jag är värd allt gott. Samtidigt lärde du mig att förlåta och att det är okey att misslyckas. Du lärde mig att tala för de svaga, du utvecklade mitt intellektuell genom att tro på all mina projekt och företagsamhet. Pappa du lärde mig att ha ett kallt huvud och ett varm hjärta. Ditt engagemang för utsatta människor och din kärlek för din familj lärde mig att inte vara egoistisk. Du lärde mig att göra rätt i alla lägen, spelar ingen roll vad andra vet sålänge jag vet att jag gjort rätt eller fel så är det jag som ska leva med mig själv och mina handlingar är resultatet av mig som medmänniska. Du lärde mig alltid tala sanning, att hålla mitt löfte och vara en god medborgare.
Ni mina föräldrar har alltid trott på ert lilla verk; Zeina som ni fick 1990 och som utvecklade ert föräldraskap (specifikt tålamod). Alla mina frågor och min nyfikenhet har ni fått mätta och besvara. Ni litade alltid på mig och mina livsval, projekt och målbilder. När jag som 18 åring började prata eget företag så kommer jag ihåg ert intresse och engagemang. Ni stöttade mig ekonomiskt och emotionellt genom alla mina idéer. Ni gav mig ett självförtroende och jag började drömma stort. Idag är jag påväg mot ett större resmål, där jag som vuxen karriärkvinna bygger ett nytt förhållningssätt till omvärlden, där mitt mål är en bättre värld. Det hade jag aldrig åstadkommit utan er som föräldrar. Så tack för att jag fick vara ert barn. Tack för att ni ger så mycket och inte alltid förväntar er lika mycket tillbaka. Tack för att ni är de förebilder ni är!
 15554717_10154681993131142_1879979588_n
Mamma och pappa, ni har inspirerat mig i alla min möten med människor. Ni har lärt mig vikten av respekt, lojalitet och tydlighet. Ibland oroar ni er för mina engagemang  och dess påverkan på min säkerhet. Men det ni inte alltid vet är att ni två är mina inspiratörer. Ni har aldrig blundat för utsatthet eller orättvisor. Ni har lärt mig och mina syskon att själviskhet och egoism är inte vackert. Jag älskar er för allt ni lärt mig, ni gör min värld vackrare!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *