Jag vill inspirera människor till att våga drömma stort

Godmorgon mina vänner.

Idag tänkte jag skriva om att våga drömma stort och att kunna ge sig själv en klapp i axeln. Att drömma är en sak – att uppfylla dom är en annan sak. Man kan drömma om att jobba med ett visst yrke, resa jorden runt, bli av med ångest eller vad som helst. Jag vill så gärna peppa andra att kämpa för sina drömmar, det är svårt att ge specifika råd – men jag ska ge er mina vänner lite generella tips.

Drömmar har vi alla, vissa lyckas uppfylla sina drömmar andra inte, varför kan man undra?. Oftast vet inte många hur de ska nå till sina mål och drömmar. Därför stannar mångas drömmar kvar i stadiet i att ”bara” vara en dröm. De flesta drömmar går i uppfyllelse om man kämpar för dom. Hur svårt och jobbigt det än kan vara så kommer man belönas i slutändan. För framgång = hårt arbete. Drömmar glider inte in som en räkmacka.Jag har haft många drömmar, exempelvis när jag som 19-åring bestämde mig på att ”nu jävlar ska jag bli egenföretagare” så såg jag till att bli det. Delmålet var att bygga kundnöjdhet och återkommande kunder vilket jag gjorde på beställning första gången som 19åring. Andra delmålet var att vinna bästa affärsidé och vem tror ni kamade hem priset? Självaste ungdomen Zeina.

Jag lyckades få skapa och bygga mitt bolag som många drömmer om. Jag gled inte på en räkmacka (kände inga i branschen som hade min nish utan skapade mig kontakter på egen hand, mamma och pappa har aldrig varit i just den branschen heller). Skulle jag haft Designe-föräldrar skulle jag haft rätt kontakter från födsel, men jag skulle ändå tvingats prestera. Jag tog mig framåt av driv, vilja, passion, engagemang och en vilja av att utvecklas.

Idag drömmer jag om att fortsätta jobba inom HR rollen och utvecklas men även ta ett större ansvar inom politiken, som många av er vet så är jag en samhällsentreprenör. Jag vill förbättra det som saknas i samhället, driva nya sociala innovationer för ett bättre Sverige. Så min politiska roll kommer jag jobba stenhårt med, allt för att stå upp för det jag tror på, solidaritet, inkludering, mänskliga rättigheter och anti rasism. Jag har redan tagit steget mot rätt riktning men berättar mer om det längre fram. När alla bitar fallit på sin plats. Men tills dess ska jag ge er lite tips på hur man kan kriga sig fram och du – ge fan aldrig upp din dröm. DU kan bli (så länge det är realistiskt) vad du vill bara du ger dig fan på att det är de du ska bli.

1. Ge ALDRIG upp – Målet kan ibland vara närmare än du tror.
2. Visa din passion – Passion & engagemang utstrålar vilja!
3. Ingen är proffs i början – Ingen kan göra något perfekt i början, se dina första fotsteg framåt som utveckling!
4. Våga göra misstag – Klassikern – Man lär sig av sina misstag & utvärdera & försök förbättra misstagen next time
5. Sätt upp delmål – Exempelvis som egenföretagare kan man sätta upp små mål, stora som små men ha en tydlig affärsplan. För dina delmål kan bli kunskaper du kan behöva när det väl är skarpt läge.
6. Drömmar kan uppfyllas själv – men det blir betydligt jobbigare. Se till att du har någon som stöttar, peppar och ser dig.
7. Be branschfolk feedbacka dig – Om du drömmer om ett visst yrke etc, be någon som är proffs att feedbacka dig för att komma framåt.

För utan strategier och delmål kommer du stampa på samma ställe hela tiden – En utvecklingsprocess är en stor del av att nå ett mål. För att uppfylla en dröm är ingen dans på rosor, det är som ett pussel som blir komplett genom att prova sig fram och utvecklas. – Lägger jag ett pussel 100 gånger så kommer jag aldrig kunna det i början, men med tiden kommer delarna sätta sig på hjärnhinnan.

Det jag försöker säga är;  att allt kämpande och slit kan resultera till att belönas med att din dröm blir till verklighet. Tro mig, det kommer vara så jävla värt i slutändan. För snälla ge inte upp. Du kan om du vill.
Ni som kritiserar att ”det är inte så jävla lätt” – Nej, det är inte så jävla lätt. Det ska inte vara lätt heller. Men det ska vara utvecklande. Man ska lära sig saker, man ska ha kul på vägen.
Och en sista sak – För att nå toppen måste man ibland nå botten. Sluta aldrig kämpa – kör så du ryker och låt ingen köra över dig. Jag tror på dig!

En glittrig dag där nervositet och lycka gav mig modet att ta stegen mot scenen. Varje steg jag tog mot mitt delmål som nu stod framför mig gjorde att jag släppte rädslan att falla. Jag började tro på min drivkraft och var ett levande bevis på att unga entreprenörer inte skall dumförklaras. jag tror på dig! Och jag vill att DU också tror på sig själv. Det tar sin tid men tvivla inte på din kapacitet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *