Jag skiter i hur du vill ha det- jag vill ha det bästa!!!

Trött på hur andra vill sympatisera deras val och liv, och där står man och får nästan be om ursäkt för att man kämpat och är framåt. Jag vet att alla inte har samma förutsättningar men ibland får man göra det bästa av sitt liv, stå upp för sina val och sedan förändra det man har möjlighet att förändra. Men att missunna andra är inte så vackert. Jag kommer ihåg när jag var yngre och ogillade maten som serverades, och då dök det klassiska uttrycket: ”Zeina ät upp, tänk på barnen i Afrika som svälter” det motiverade mig aldrig att äta upp något jag inte tycker om.  Att ” påminna oss om att Sverige är mer jämställt än andra länder i världen” har aldrig gjort att min drivkraft om kampen mot ett jämnställt samhälle upphört eller att jag slutar kalla mig för feminist . Att jämföra min livssituation med någon som har det värre än mig har aldrig fått mig att känna mig tillfredsställd med mina ambitioner och mål i livet. Varför skulle jag nöja mig för att andra har det sämre? Varför ska jag nöja mig med något som är skit bara för att det kunde ha varit värre? Det är en fråga som jag ställt mig själv många gånger. Och tro mig det är därför jag inte har några problem med att vända klacken och gå när jag inte ser någon utveckling eller fördel i olika situationer. Var inte rädda för att tacka nej, ett Ja är inte alltid attraktivt och utvecklande.  utvecklingen går framåt vilket innebär att världen inte stannar upp på grund av allt som händer, man måste blicka framåt och se möjligheter och inte fasta i alla hinder.  För nöjer vi oss så kommer vi aldrig utvecklas eller komma på något bättre än det som är bra idag. Tänk bara på telefon- industrin. vem sa att man behöver en kamera i luren? Idag kan man inte tänka sig en telefon utan kamera? Men det är även viktigt att vara medveten om alla tråkigheter som uppstår i världen för att kunna driva  diskurser framåt.  min mening är inte att vi ska vara kallblodiga människor som skakar av oss allt tråkigt som uppstår, men mitt i det skall man finna en väg som leder till en förbättring av situationen. Men vi behöver inte stanna upp vår egen utveckling för att någon annan ska komma ikapp för att den valt att köra på LOW-mode. Det låter hemskt men  försök förstå meningen, det är i stora kontexter jag skriver, men för att förenkla det kan man ta det till ett personligt plan som många kan relatera till; förhållanden.

Många väljer att accepterar killar som är ”helt ok” för det kunde vara värre.  Jag har alltid sökt det bästa i min partner, ett komplement som andra inte behöver förstå. För det gör inte alltid omgivningen kan jag lova, men inget slår målmedvetenhet, företagsamhet, intellektuellt utbyte och en man som inte nöjer sig med rester utan han kavla upp skjortärmen och kämpar sig uppåt. Flertal gånger fick jag höra Zeina, vad ser du i den personen? Många gånger ville jag svara det du aldrig kommer se; då du nöjt dig med att han är snäll och trofast (Krav/egenskaper jag tycker är självklara) som om att det är grunden för ett förhållande. Ja tur att vi alla är annorlunda, och att det finns de som nöjer sig med det lilla. Men jag min vän, vill ha det bästa utav livet. Det är som media/folks reaktioner på att Angelina skulle nöja sig med Brad trots att han i min mening är en ett svin- jag hade lämnat honom.  För det finns så mycket bättre än en doushebag i fint fodral (om ens det).

Jag blir lika förbannad varje gång jag får höra vuxna kvinnor/mäns argumentationer kring olika diskurser. Exempelvis incidenten som uppstod i Frankrike där en kvinna valt att vara heltäckt i en strand som tvingades klä av sig. Vissa ansåg att ”dessa muslimer är alltid kränkta”, ”ta seder dit du kommer”, ”sluta gnäll”och ”vad gör en sådan på stranden, hon hör inte hemma där”. Ska vi kvinnor sluta bry oss om vår kamp om att äga vår egen kropp för att det inte var jag som fick klä av mig,  att klä på eller klä av oss ska vara vårt eget val och att referera  det till att det finns kvinnor som har det värre än den kvinna som fick klä av sig är i min mening Bullshit, Självklart kommer jag alltid engagera mig i samanhang där jag kan göra en positiv förändring.

För vi kan inte leva efter andras förutsättningar eller begränsningar. Det enda vi kan göra är att ge allt för att vårt liv här och nu ska bli så bra som möjligt. Och då kan vi inte nöja oss med att det är helt ok idag för det drabbar inte mig då andra har det sämre.  Jag kommer inte nöja mig med lagom, jag kommer alltid finna det bästa för mig själv.

13051699_10154024165551142_7702481168839510951_n

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *