Jag gjorde slut och hittade en ny väg

Hej och hå,

Fredag idag och jag är fortfarande sjuk, men ska till jobb och göra nytta. Igår kväll hade jag svårt och sova, tänkte och reflekterade mycket på tid. Hur tiden kan sätta olika saker i perspektiv. Enligt forskare är tid en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som har skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare, det vill säga ge en ordnad följd, en sekvens, av olika händelser.

När jag idag möter människor i min bransch så är det något som dessa har gemensamt, nämligen önskar alla sig har lite mer tid. Tid  har blivit en konkurrensfaktor idag. Det verkar helt enkelt vara en bristvara och i många fall så påverkar det människors hälsa men även företagens affärer. När jag själv arbetade som chef så var det samma sak där, tiden räckte inte till och jag kunde alltid har gjort lite till. Det var nästan som om jag alltid hade lite dåligt samvete för att jag inte hade gjort det ena eller andra. Jag tyckte jag lade tid på allt annat än att göra affärer. Att se över att medarbetare hade alla verktyg de behöver för att lyckas med försäljning eller rekrytering var alltid mitt fokus, vilket gjorde att jag pressade mig enormt för att åstadkomma månads-budgeten. Det var ju trots allt jag som ansvarade för gruppen och våra insatser.

Många säljare jag möter idag har inte ens tid att göra affärer. Det låter kanske märkligt när du läser detta, men det kan faktiskt vara så. Säljare har idag en intern struktur som gör att de inte hinner göra det de är bra på; nämligen försäljning. Det jag ser är att många av dem har ett föråldrat sätt att arbeta med försäljning vilket försätter dem i en enorm tidsbrist och som självklart slår tillbaka på dem och det företag de arbetar på. De kör på samma gamla pitch och tappar det viktigaste, att skapa långsiktiga relationer för de är pressade med administration och annat som tar tid.

Jag har själv varit där och jag valde att göra slut med jobbet. Att arbeta mellan 10-14 timmar per dag, ha jour och alltid vara tillgänglig (helger och semester) gjorde att jag blev trött och det hela förvärrades julen 2013 när jag stod inför det jobbigaste man kan genomgå. Detta är för de flesta en ohållbar situation och så även för mig.

Jag minns när det vände för mig och det var den där dagen i november 2014 när jag gick utanför Sabbatsbergs sjukhus och väntade på att den jag älskar ska vakna upp ifrån en operation. En högst vanlig operation för sjukhuset men för mig var det något utav det värsta som hänt och en ögonöppnare och en vändpunkt i mitt liv.

De som känner mig väl vet att familj för mig är det viktigaste och framgent ville jag kunna spendera så mycket tid som möjligt med min familj. Där och då gjorde jag slut med jobbet och några dagar sedan hade jag sagt upp mig och började fundera på vad som skulle ske nu. Efter flera samtal med diverse olika mentorer beslutade jag mig att starta ett eget företag. När jag nu startade mitt företag våren 2014 så var jag tvungen att var effektiv i mitt arbete med att driva försäljningen för att ha tid till genomförandet och allt annat som hör företagande till och det av den enkla anledningen att jobbet skulle ske mellan 08-16. Jag var noggrann med att stänga av telefonen och vara närvarande när jag umgås med familj och vänner. Något jag reflekterat över numera är att mina två telefoner alltid var ljudlösa, då Iphone klassiska ringsignal gav mig magsår, än idag stressar den upp mig.

Men alla händelser i våra liv kan ha två olika riktningar, för min del blev denna olycka min lycka. Jag började jobba med sociala medier, det många kallar för social selling vilket innebar att mitt arbete blev mer effektivare, jag kom åt nya områden och det genererade att jag hade mer tid att fokusera på mitt bolag och mitt privatliv. Dessutom har jag mycket mer tid över som jag kan spenderar på min familj/vänner/idéer.

Detta min vän innebär att sociala medier har givit mig mer tid, så för er som inte på ett strukturerat sätt infört sociala medier i ert dagliga arbete, gör det för ni kommer att få mer tid över för att göra affärer och ni kommer vara hemma i tid. LinkedIn kan vara en bra start. Lycka till, jag hejar på dig!

11138502_10153345273711142_5605339532484535008_n

I detta foto kan man tydligt se mitt leende, Jag fick luft i lungorna och började investera i mig själv och min familj. En lycklig period i mitt liv, där jobbet inte gav mig magsår utan var en plats där jag utvecklas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *