Involvera rätt personer i ditt liv

Hej mina vänner,

Vill inledningsvis önska alla mina trogna följare, God fortsättning på det nya året.
Jag har inlett det nya året med att fokusera, att tänka ut och planera olika projekt. Har gått igenom olika samarbeten jag kommer avsluta och nya jag väljer att påbörja, Jobbigt men nyttigt. Ett inlägg jag fått mycket respons på är när jag skrev om psykisk ohälsa HÄR. Jag har läst era kommentarer och känner både sorg och frustration när jag inser hur många människor som mår dåligt och känner skam över känslan. Hur många som känner sig ensamma i sina beslut och livsval.

Efter ett långt samtal med en väninna som valt att flytta till USA efter en jobbig skilsmässa, så började jag fundera på det här med livsval och drömmar. Jag har alltid varit en person som kämpar för att nå mina drömmar men nästintill aldrig njuter på vägen dit. Jag jobbar strukturerat och stenhårt att jag aldrig hinner njuta av mina prestationer. Jag har många gånger känt mig ensam i mina drömmar och mål, ska jag verkligen göra det här för min egen skull? Hur påverkar det förhållandet osv. Men efter min separation känner jag en härlig känsla av att äga mina val och beslut i livet på ett helt annat plan. Att inte behöva tänka för två, att lyssna på mitt hjärta och våga ta risker. Äntligen är det me, myself and i som står i fokus. Det är så lätt för oss att klampa in i invanda beteenden som tar oss långt ifrån det som kan göra oss lyckliga på sikt. En kortsiktig känsla som gör att vi kör samma sak om och om igen. Och sen står vi där och undrar varför vi är OLYCKLIGA. Att förändra ett beteende och våga plocka bort människor som inte gör nytta i våra liv är en fördel. Att tacka nej till ett sällskap eller att stanna hemma en helg för att ta hand om sig själv är inte helt fel. Innan jag skriver vidare – så vill jag förtydliga jag är inte på något sätt alltid klarsynt, i närheten av perfekt och lyckas långt ifrån alltid leva som jag lär. Kliver också in i vanor som drar nedåt. Har dock börjat öppna ögonen lite mer för att kunna strukturera upp mitt liv.

Jag har medvetet valt bort vissa energitjuvar ur mitt liv, människor som kom på köpet av en annan person. Sådana jag aldrig hade delat en kopp kaffe med i normalt fall. Rent sagt rasister, människor som uttryckt sig främlingsfientligt och osmakligt i mitt sällskap. Trångsynta och fientliga individer som har så mycket okunskap i dialoger att det blir omöjligt för mig att föra en normal konversation.  Detta är en tydlig förankring i att det här är personer som inte vill mig väl och där jag känner mig otrygg och måste hålla en social mask. Ett tydligt tecken på avsaknad av tillit och respekt. Det är i sådana möten du måste dra din gräns, hur jobbigt det än är så måste du stå upp för dig själv och dina värderingar. Har du gjort det en gång så blir det enklare med tiden och därefter skapar du ett nätverk som bygger på dina värdegrunder.

Jag brukar alltid peppa er men idag peppade jag mig själv och vågade ringa det där jobbiga samtalet, och bad om hjälp. En person, låt oss kalla honom för C som stått mig nära sedan fem år tillbaka har jag idag samtalat med efter ett långt uppehåll. Det var stelt och jobbigt men samtidigt varmt och tryggt. Att våga sträcka ut handen och be om hjälp är inte alltid det lättaste, men det finns goda människor där ute som fortfarande vill andra människor väl. Så min vän, i slutändan är vi inte ensamma. Det är svårt att få hjälp och stöd när man inte ber om det. Men C, greppade tag i min hand och svarade som bara han kan göra; vad kan jag göra för att ro detta projekt i hamn med dig?. Inom mig kände jag en dubbel lycka, han litar på mig och han stöttar mig på olika plan. Detta är genuin kärlek, man samtalar inte varje dag för att bygga känslan, man stöttar,tjurar, grälar och blir sams igen.  Tack C, du gav mig framförallt luft under vingarna igen men du litade på mig och tvivlade inte en sekund på att hjälpa mig.

Samtalet idag gav en starkare effekt på mig då jag lärde mig också veta vem i mitt nätverk jag kan be om hjälp ifrån.  Förra helgen fick jag en tydlig avvisning av en person jag trodde mer utav.  Jag la fram ett förslag på en lösning för ett projekt, men blev snabbt avvisad. Jag kände besvikelse och lärde mig där och då att uppskatta alla människor som stöttat mig i mina projekt. Det komiska är att den personen vill vara delaktig när det kommer in pengar i bilden, vilket är sorgligt. Ren girighet!

Oftast känner man sig ensam i känslor, besvikelse och oärlighet. Men låt det aldrig definiera dina framtida möten med nya människor. Möt människor med glädje, nyfikenhet och ärlighet. Lär dig att ord och handling skall matcha annars är det en ren bluff. De flesta kan skriva fina meddelanden, men att visa det i handling över tid är någonting helt annat. I perioder kan vi behöva någon som tror mer på oss än vad vi gör på oss själva. Skapa tydliga syften med dina relationer, det är ok! Detta gör det enklare för dig när du behöver hjälp, då vet du vem du kan vända dig till och vem som bär dig när du fallit. Finns inget vackrare än generositet, på alla plan. Emotionell snålhet dödar gnistan. Så min vän omringa dig av människor som kan känslors språk, skapar trygghet, ger komplimanger och framförallt RESPEKTERAR dig.

Alla pratar om nyårslöften men jag har lovat mig själv att aldrig mer låta någon klippa mina vingar, förminska mina drömmar eller begränsa mina livsval. År 2017 ska jag överraska mig själv och min omgivning med en stor förändring som börja rulla på från och med idag. Nu sätter vi Zeina AB på kartan igen men på ett helt annat sätt än tidigare. Drömmar är till för att förverkligas och min resa började idag. En reminder till er därute; Lägg aldrig DIN tid på någon som slösar bort sin egen tid.

15589819_10154684499411142_1820715471242760232_n

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *