Idag stod jag upp för mig själv och anmälde dig för sexuella trakasserier och hot

Godmorgon mina vänner,

Idag vaknade jag upp till något som upprörde mig något enormt. Jag har i flera år känt både skam och skuld för dessa trakasserier. Men nu får det vara nog. Till alla er unga killar och äldre karlar, sluta skicka dick-pics. Det kommer aldrig uppskattas och jag känner mig förolämpad när jag får dessa motbjudande bilder på ert könsorgan. I takt med att jag är aktiv i sociala medier desto mer av dessa bilder skickas både på Facebook och Instagram. Framöver så kommer jag spara och anmäla personer som sänder denna typ av kränkning. Min fråga är om du skulle uppskatta att någon gjorde så mot din partner, moder, dotter eller syster, varför väljer du att utsätta mig för detta trakasseri?. Du skulle mot förmodan inte uppträda på detta sätt på arbetsplats, varför tror du att nätet är din fria oas att kränka och sexuellt trakassera andra människor?. Till alla kvinnor som utsätts för detta, känn ingen skam eller skuld såsom jag gjort flertals gånger då jag gått igenom mina bilder och ifrågasatt om jag på något märkligt sätt har lockat till dessa förövare. Svaret har alltid varit densamme NEJ! Jag har absolut inget ansvar för hur andra människor samspelar på nätet, hur en man tar sig rätten att förnedra mig genom ett foto eller faktiskt även en text.

Jag får dagligen puffar, meddelandeförfrågningar, kommentarer på bloggen och dolda mail via instagram där män tar sig rätten att kommentera mitt utseende eller vill inleda motbjudande dialoger. Ignorerar jag att besvara dessa dialoger blir meningarna alltmer hotfulla och alltmer aggressiva. Idag har jag för första gången i mitt liv anmält en man för sexuella trakasserier, det innebär absolut inte att det är första gången jag blivit utsatt men jag har tagit ett beslut att inte känns skuld eller skam för andras omoraliska beteende, gör så du också. Vi kvinnor ska inte behöva känna skuld då det inte är vi som ansvarar för andras handlingar, ju flerkvinnor som anmäler detta desto mer kommer polisen jobba med denna typ av ärende.

Detta är en fråga om kvinnors utsatthet, utsattheten som utspelas över nätet som många definierat som en fri plattform som inte regleras av regelverk eller riktlinjer. En oas där människor agerar utan reflektion på konsekvenser. Jag är så trött på detta och känner att samhället måste agera och prata om det. Något att tänka på är vikten av att säga till barn att ”han tycker om dig” eller ”kärlek börjar med bråk” till flickor som blir utsatta för våld av jämnåriga pojkar så har vi lagt grunden för subventionering av killars våld och normalisering för flickors utsatthet. Likaså gäller vuxna kvinnor han gillar inte dig för att han skickar en dick-pic utan han har normaliserat sitt beteende och ser inte konsekvenserna bakom skärmen, och vem vet vad detta leder till. Min spontana fundering är alltmer vi normaliserar dessa beteendemönster kan de börja utspela sig i ”det verkliga livet”. Så snälla alla berörda, anmäl och sätt ner foten.

zeinaa

image

15228081_10154606836921142_838768021_n

15218329_10154606828471142_2053722886_n

Du tog dig rätten att kränka mig öppet på diverse olika sociala medier, jag skulle ta all skit och fortsätta blicka framåt men någonstans i all denna hat så lät jag dig komma åt mig och få mig att må dåligt. Men numera kan jag lova dig att allt du skriver skall du få ta ställning till. Du/ ni var anonyma troll en gång i tiden vilket gjorde att det blev svårt att anmäla men idag är ni ”verkliga” personer med identiteter. Alla era uppgifter har jag lämnat till polisen, varsågod ta ert vuxna ansvar för era handlingar och kränkningar.

 

 

 

3 reaktioner till “Idag stod jag upp för mig själv och anmälde dig för sexuella trakasserier och hot

  1. Fy fan vad arg jag blir när jag läser detta! Bra att du anmäler! Hoppas fler tar efter dig för dom här männen lär ju skriva till fler än bara en person, tillräckligt mycket anmälningar så kan polisen inte blunda för det mer.

  2. Meeen herre min jeee!! det var å de grövsta!! finns det verkligen så många pojkar/killar/grabbar/män som är så totalt förkrympta och tillplattade i siott ego så de måste spy så mycket galla och hat mot kvinnor?? jag måste säga att BRA, MYCKET BRA att du sätter dit dem för det måste få ett slut, förstår inte hur det kunnat bli så här illa?? har de inte fått någon som helst kärlek från sina föräldrar? känner de sig så otroligt små och värdelösa att de måste ösa ur sig sin vrede, detta är otäcka kryp som är eller kommer att bli kvinnomisshandlare och våldtäktsmän. Fy vilken rutten värld de skapar genom sitt sätt att aggera.
    Som du säkert redan förstått så känner de sig hotade av att du är en ung kompetent snygg kvinna som kan konsten att formulera dig väldigt väl i skrift och de kan själva bara fula ord som de lärde sig i lekskolan av varandra längre har de tyvärr inte kommit i sin utvekling. KRAM Christina. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *