Hårt arbete lönar sig tillslut. Jag sålde in mig själv som nya Zlatan

Tisdag idag, och jag är fortfarande småförkyld men är på jobbet iallafall.  Fick en riktigt dålig start på dagen när jag skulle cykla till jobbet, slog till handen så att det sprack. Men det har lugnat sig. Jag har på sista tiden tagit kontakt med många av mina mentorer i Stockholm för att få inspiration på ett nytt projekt jag ska drar igång, få både ris och ros. Ibland glömmer jag bort hur jag har kämpat för att stå på egna ben, men åh så tacksam jag är över mig själv som aldrig gav upp. Det är inte lätt att vara ung med stora drömmar. I varenda hörn står det människor som vill plocka ner alla mål till vad dom anser är rimliga. Säger man att ”Jag ska bli statsminister” ”ekonomisk oberoende” ”nya Zlatan” eller vad som helst så kommer det vara väldigt få människor under resans gång som kommer att heja på. Ibland inte ens dina närmsta. Var hittar man då orken under alla dessa år? I mitt fall så bestämde jag mig tidigt för att inte räkna med människors stöd, jag stod upp för mig själv och gick min egen väg. Det var oftast ingen idé ibland att ens berätta om vad nästa plan var. Jag ville inte riskera att behöva lägga energi på att förklara och försvara mig. Jag målade upp en bild mentalt att jag hade sådana där ögonlappar som vissa hästar har i stora folksamlingar för att inte bli distraherad. Det fungerar än idag. Jag lever än idag efter vad Zlatan sa till media sin sista dag i klubben för PSG ” I entered as a king and left like a legend”.

Och för att hålla huvet högt och behålla orken i vårt jantesamhälle så är mitt bästa tips till dig; Bli din bästa vän. Du vet bäst vad som funkar för dig, sök stöd om det erbjuds men lyssna på dig själv. Bygg ett nätverk där du har människor som delar din vision. Studier har visat att framgångsrika människor umgås i stor utsträckning med likasinnade människor, gr det du också. Är du kreativ så ska du inte släcka din passion i ett umgänge där färg och mönster är betydelselöst. Jag gick runt i flera månader för att finna mina affärs-änglar som delar min livsstil och som kan sätta mina tankar i perspektiv. Idag efter 10 månader i Malmö har jag insett att jag får bygga nya änglar här nere. De finns, kanske är det du som läser? Men summan är, lita på din magkänsla. Peppa dig själv, jag brukar oftast prata med mig själv i spegeln och säga; Det här grejar du Zeina, vad som än sker så har du kommit någonstans på vägen till ditt mål.. Jag peppar mig själv, berömmer mig själv och biter ihop när något inte går, tänker igenom hur jag kan göra om när första försöken inte fungerar. Jag tänker aldrig elaka tankar om mig själv längre, jag har gjort väldigt mycket och är påväg att göra det jag alltid drömt om.  Skulle jag vara min största kritiker så skulle jag inte orka.  Så släpp all negativa tankar och börja tro på din inre förmåga. Kan jag så kan du!

14625452_10154468620601142_1734556954_n

Där står jag med en känsla av både glädje och oro för de nya val jag valt. Att våga drömma och visionera om hur min framtid skall se ut. Men djupt i mitt hjärta tror jag starkt på att allt är möjligt. Mitt mod, driv och potential har tagit mig långt. Drömmen om att skapa en bättre värld där det finns plats för alla lever inom mig. Det finns ingen människa på jorden, förutom dig själv som vet om din fulla potential och hur långt du kan gå. Tro på dig själv!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *