En bra chef skapar arbetsglädje, är det så enkelt?

Oftast hör jag människor i min omgivnings frustration vad gäller deras arbetsgivare. Någonstans försöker jag lyssna och ta till mig, påminna mig själv om hur jobbigt det var att en gång i tiden besitta den rollen. När jag fått frågan om vad som drev mig till att bli chef, så är svaret sorgligt men ärligt. Det är visserligen de dåliga ledarna jag haft, allt ifrån härskarteknik till förolämpning på arbetsplats. Men mitt i allt detta så har bra ledare sett ett driv i mig och vågat lägga ansvar på mitt bord. Men jag har även mig själv att tacka, jobbat stenhårt och lämnade aldrig något åt slumpen.  Många gånger funderade jag som chef, hur ska jag uppfattas som goda ledare och vad är ett gott ledarskap, hur formas det och vem avgör om det är bra eller inte?.

Lyhörd, modig, beslutsför, tydlig, kommunikativ, ödmjuk, empatisk, god självinsikt, utvecklings- och förändringsbenägen, tillåtande, kreativ, innovativ, visionär, eftertänksam, uthållig, prestigelös, kunnig, strukturerad, delegerande, resultatfokuserad, relationsorienterad, tillgänglig, omtänksam, trygg, pålitlig, ärlig etc etc. Ja, listan kan göras hur lång som helst över önskvärda beteenden som man som chef skall besitta. Men ingen enskild individ kan ensam besitta alla dessa förmågor. Men vad som avses som ett gott ledarskap skiljer sig dessutom inom olika branscher och verksamheter beroende på verksamhetsidé och mål som finns. Inom bemanningsbranschen finns det viktiga delar som är sammankopplade till ekonomi vilket sätter krav på chefer som inte medarbetare alltid ser.  Det jag lärde mig snabbt var att som chef kan man inte göra allt på egen hand. Det är genom dina medarbetare ni tillsammans kan nå framgång i verksamheten. Till alla mina vänner som kämpar dagligen med sitt ledarskap så vill jag påminna er om att det finns inget facit på vad som är en god ledare. En framgångsrik ledare kan se ut på och agera på så många olika sätt. Vad som formar ledarskapet beror på flera faktorer som samspelar – dina individuella beteenden och kunskaper, dina förutsättningar för uppdraget och inte minst det sammanhang du är verksam i.

Men en sak som har påverkat mig idag i mina arbetsval är vem som skall bli min chef/ledare då jag idag valt att släppa chefskapet för tillfälle. Man måste fråga sig som medarbetare: ”Vem är det jag rapporterar till? Vem kommer att bestämma och fatta beslut om min karriär?” Jag har både haft turen att ha chefer som utmanade mig mycket och samtidigt gav mig utrymme men även haft chefer som pressat mig så att jag blivit utbränd av ständig stress. Jag brukar alltid reflektera i mitt arbete varför vissa blir prioriterade och andra inte, då jag jobbat som rekryterare så handlar inte allt om ett bra CV utan om andra faktorer. För det finns sjukt mycket duktiga människor där ute, men får du ingen plattform och inget mandat, då spelar det ingen roll hur smart och bra du är. Så välj rätt chef, det är viktigare än din roll och din titel.

Ett tydligt karriärstips jag jobbat efter är att alltid leverera, att alltid jobba hårt och inte lämna något åt slumpen. Det är aldrig okej med en okej leverans. Ska man kunna konkurrera måste man vara strået vassare än alla andra. Jag har alltid haft inställningen att: Ingenting är omöjligt, bara mer eller mindre jobbigt. Det handlar om  vilken attityd och inställning man har till sitt arbete. Som chef var inte alla mina uppgifter motiverande men jag var tvungen att beta av de successivt för att få saker gjorda men också för att ha ett långsiktigt tänk i det man gör. Det man ska tillåta sig själv är att göra ”misstag”.  Jag har själv blivit utslängd med huvudet före av en kund, med all rätta, för jag gjorde en dålig leverans. Efter det samlade jag hela mitt team och hade ett väldigt öppet samtal om vad som lett till det resultatet. Jag tog även mitt ansvar och såg till att gruppen drog några lär-domar av det. Det finns alltid något att lära av allt. Det finns inga misslyckanden, bara feedback. Man måste lära sig av saker som går fel.  När jag var yngre så hade jag en hat-kärlek till konstruktiv kritik, jag hade svårt att skilja på saklig kritik och personlig kritik. Allt blandades och jag tog allt hårt. Jag hade noll självinsikt när jag var yngre. När jag kom in i rekryteringsbranschen var den inte speciellt etablerad som idag och det var ganska lätt att ta plats så jag tyckte väl att jag ägde världen och var bäst. Med åren har jag lärt mig att kliva åt sidan och titta på sig själv, precis som jag tittar på mina kunder när jag ger dem råd och tips. Det jag inte kan, överlämnar jag till sakkunniga och accepterar att jag inte är expert på alla områden eftersom de kan en massa saker som inte jag kan. Men det gäller ju att man inser det. Den dagen jag tror att jag är fullärd, då är jag körd. Det är viktigt att hela tiden känna nyfikenhet och lära sig nya saker samtidigt som man accepterar att man inte kan tycka allt är intressant. Som ledare blir du aldrig färdig. Ledarskap utvecklas och tränas under hela yrkeslivet, i din vardag och i dina misslyckande.

 

14442737_10154411755676142_1022280554_n

14407530_10154411755726142_671232046_n

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *