Du sa; intelligent men annorlunda, jag log och tänkte våga gå mot strömmen!

För några dagar sedan satt jag i panelgruppen för att diskutera sociala medier och dess påverkan på ungdomar. Jag har alltid haft ståndpunkten att, saker och ting blir vad du gör utav det. Som internet användare är jag väldigt noggrann med syftet av hur jag använder internet. Jag har en skyldighet som användare att säga ifrån när nätmobbing uppstår, civilkurage och respekt ska även få sin plattform på nätet. Att alltid använda nätet med förnuft och ifrågasättande. Många gånger får jag frågan om min framgång är sammankopplad till sociala medier, på sätt och vis. I vissa fall har det varit fördelaktigt i andra fall har det kunnat dra ner mig. Så du som läser det här tänk efter och kom ihåg att en nyckel till framgång är att känna till och använda sina styrkor. När jag pratar om styrkor så brukar många tänka på personliga egenskaper, kunskaper eller färdigheter. Men din största styrka handlar sällan om att du är kreativ, flexibel, analytisk eller nyfiken. Eller att du kan allt om servicesektorn, SAP eller maskinunderhåll. Din största styrka handlar om din passion. Det är dina drivkrafter i livet som får dig att prestera på topp, som skiljer ut dig från andra och som håller dig uppe även under tuffa perioder. Jag har alltid försökt känna efter och reflektera kring varför jag drivs av olika projekt. Redan 2008 så drevs jag utav att jobba med ung företagande, motivera och inspirera unga att våga ta plats, orättvisor och utanförskap osv. Jag skippade finliret och alla vackra formuleringar och försökte hitta mina hjärtefrågor som verkligen driver mig framåt, sånt som jag triggas av – på djupet. Sådant som jag år efter år alltid brinner för och som jag har som dröm att jobba med på heltid. Det är att ge dig som läser styrkan i att finna dina inre styrkor och våga drömma stort.

Mitt bakomliggande motiv till mina sidoprojekt är vackra, jag är stolt att jag avsätter stor del av min tid till att arbeta med frågor som finanskris, segregation, arbetslöshet, migration och utanförskap. Jag vill förändra människors fördomar, osunda värderingar och förutfattade meningar om det som är annorlunda. Som samhällsentreprenör så kommer sociala medier alltid vara en trygg plattform för mig där jag kan nå ut till mina följare. För att du skall hitta din ego-trigger eller hjärtefråga, tänk på att de ärligaste svaren inte brukar vara så välformulerade och att det inte är de saker man i första hand säger på en anställningsintervju eller på en fest. Nånstans bakom den fina fasaden finns något råare, mer genuint, mer DU. Att nå fram till ditt jag handlar i grund och botten bara om att fråga sig själv ”varför” och att tvinga sig att nå den där råare sidan. Här kan det vara klokt att ta hjälp av någon du litar på, jag hade en mentor och coach som utmanade mig och pressa mig med ytterligare ett ”varför” för att finna ett djup i mina projekt/bolag. Tack bästa Christina och Mats, ni kanske aldrig har förstått hur mycket ni två betytt för min inre utveckling. Hur ni ifrågasatt mina tankar för att komma åt ett djup. Tusen tack för att jag har fått äran och möjligheten att spegla mig i era ögon.

Du min vän som läser detta, vårt jag handlar om vår självbild och den roll vi spelar i vår miljö, gentemot vår omgivning. Att bara se sitt ego innebär att man förlorar sina värderingar och rättesnören i livet. Det blir tomt och känns meningslöst. Och det ger ingen utveckling på det djupare mänskliga planet. Så nu när du känner till ditt jag bättre, kom ihåg att det är i mötet med andra som du växer och får mest energi.

15123424_1330358256995095_394065798120762875_o

15068491_1330357880328466_399342651946815335_o

Det finns massor av rädslor för förändring, men det finns en bra legitim anledning till att våga. Jag tror att du vet vad den är; att förändra världen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *