Att våga vara stolt över sig själv.

Som många utav er redan vet så heter jag Zeina Finjan och jag är 26 år ung/gammal/någonting. Jag jobbar inom HR och driver ett bolagsprojekt. Jag driver även den här sajten och bloggar under mitt egna namn. Jag drivs utav att förbättra samhället, prata politik och skapa samhällsnytta. Att vara entreprenör var aldrig en fundering utan det var en självklarhet för mig att starta min karriär i att bygga mitt eget bolag. Blev erbjuden en chefsposition redan när jag var 24 och därefter har mitt ledarskap utvecklats något enormt.  Jag väljer att sätta in en procent av min lön för framtiden och jag äger en lägenhet. När jag är rädd för att ha ett samtal på jobbet bokar jag ett utan att blinka och motiverar varför jag vill träffas utan att ens darra till lite på händerna. När olika organisationer vänder sig till mig och frågar om jag vill delta i olika debatter eller föreläsa och berätta om min väg efter studenten tackar jag ja även fast jag ogillar att prata om mitt liv framför folk. Jag väljer att utmana mig själv för att lyckas och jag är i startfasen. Jag vågade lämna tryggheten och starta om på nytt. Jag vågade lämna ett förhållande som inte utvecklade mig och som inte gav mig lycka trots att det innebar hjärtesorg för min del vågade jag ta mig ur min egen ”lycko-rus”.

Jag tar hand om mitt hem, mina relationer och mig själv. Jag jobbar ständigt med att bli den bästa versionen av mig själv och när jag rannsakar gör jag det för att kunna lägga saker bakom mig och gå vidare som en hel människa. Jag gör saker jag är rädd för JÄMT och jag försöker att tillrättavisa mig själv när jag gör fel. Ändå kan jag fortsätta göra fel. Jag är en helt vanlig människa och ofta ska man bara leva på och leva på, men idag vill jag faktiskt stanna upp och vara stolt över mig själv. Jag vill vara stolt över det jag åstadkommit i mitt liv och jag vill vara stolt över det jag åstadkommer varje dag. Ingen människa är perfekt men man måste få vara stolt över sig själv ibland. Jag stolt över att ha en kandidatexamen och magister, över att jag fick stipendium för högsta betyg. Jag är även stolt över att jag som yngst och som kvinna vågade säga vad jag tyckte i den jury jag blivit inbjuden till att delta i, trots att resterande medlemmar var män över 50 utan någon respekt för mig som ung kvinna. Jag är stolt att jag vunnit pris som bästa affärsidé inom guldhanden.  Jag är stolt över att jag lämnade Stockholm och vågade följa mitt hjärta, att jag vågade lämna ”trygghet” för att finna min egen definition på lycka. Jag är stolt över att jag är jag och över att jag gör rätt för mig i mitt liv. Jag är stolt över att jag hjälper människor genom min blogg, ideella-engagemang och föreläsningar, hur mycket vissa människor än väljer att se ner på det. Jag är stolt över att jag vågar älska gränslöst och jag är stolt över att bli älskad. Jobb, bostad, företagande eller civilkurage. Kalla det normala ting i livet men ibland måste man få vara lite stolt över sånt också. Jag är stolt över att jag är just Zeina. Till sist så är jag alltid stolt över att ha världens bästa familj!

 Jag är stolt över mig själv och den individuella utvecklingsprocessen jag har gjort senaste åren. Jag har lärt mig att stå upp för mig själv och inte vika undan. Jag har lärt mig att inte ta någon skit, att inte tolerera rasism, diskriminering eller generaliseringar i min vardag och inte vika mig när en diskussion har uppstått. Jag är stolt över att jag är så driven som jag är, att jag besitter en styrka som driver mig framåt och tar mig dit jag vill trots att hinder ibland uppstår längs resans gång. Jag är stolt att jag tror på mig själv när andra människor tvivlar. Om man har viljan att tro på sig själv när ens tro är som svagast så kommer man långt. Man kommer långt om man har modet att lyckas och vara lycklig, och det modet har jag. Vad är ni stolta över just idag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *