365 nya dagar, alltså 365 nya möjligheter.

Hej mina vänner,

Så är den då inne – årets näst sista dag. Nyår är en festdag för en del, en dag som alla andra för några men för alla och envar chansen till reflektion och till möjlighet att börja om. Idag jobbar jag in min sista arbetsdag för detta år. Blandade känslor över 2016, både privat, yrkesmässigt och i bolagsinvesteringar. Med andra ord har detta år varit turbulent, jag flyttade till Malmö och började på ny kula, gick ner i jobb och sålde mina bolag. Ett nytt liv tänkte jag den 31 december 2015, ack så fel jag hade då. Inte visste jag vad som väntade runt hörnet, Två besked som gjorde mig maktlös och livet tappade sin mening. Två personer som står mig nära på olika håll lärde mig att sörja och uppskatta livet på annat sätt.  Mycket som förändrades och många sår som aldrig kommer läka. Döden som kom plötslig och cancern som knäckte mitt hjärta. Men utav dessa prövningar växte en starkare Zeina, en kvinna som satte mer värde på sina befintliga relationer. Familjen fick en ny betydelse, likaså kunde jag se vilka vänner som stod vid min sida. Jag har alltid fått höra att jag är stark, att jag fixar alla motstånd med smarta lösningar, men att jag hade den styrkan att plocka upp mitt brustna hjärta och pussla om den på detta sätt var över förväntan. Det tog sin tid, frågan som hur mår du? var förfärlig. Jag minns dagarna då jag grät mig till sömns, hur jag var en färglös själ en summa utav molekyler helt enkelt. Så många tårar som rann av rädsla och förtvivlan över det som hänt. Varför just jag?!. Men min älskade familj gav mig styrkan att stå på benen igen, jag föll och kunde inte resa mig på egen hand. Mina föräldrar och syskon gav mig all stöd jag behövde för att återhämta mig. Ni påminde mig om styrkan som fanns inom mig och ni tillät mig falla i sorg emellanåt. Tack mina hjältar, Jag älskar er!

Både som gammal och ung tycker jag att man skall reflektera över livet och över året som gått. Blev det som vi hoppades? Glädje och rikedomar? De rikedomar som inte handlar om materiella ting utan om det som är mycket viktigare – det själsliga. Fick du ro i själen? Kände du värme och lycka? Fick du den kärlek du är värd att få för att just du är du? Hur känns det när du ror ut på 2016 års sista dag? Ror du bort eller ror du i hamn?

Precis som jag, kommer du min vän få en ny chans. En ny chans att tända nya ljus. Nya möjligheter, en nystart – tillfälle att göra om, göra nytt och rätt för dig. Chansen att börja om, förändra, förbättra får vi varje dag men just imorgon när löften ska uttalas för att hållas, är det ett unikt tillfälle att mer officiellt förändra ditt liv. Kommer du att göra det? Kommer du att tända ett nytt ljus, ge dig själv ett nytt hopp?

Gör som jag försök glöm det tråkiga och det hemska du genomgått år 2016 – men bevara de fina minnena. Imorgon ligger framtiden framför dig som ett oskrivet blad. Ta chansen att göra 2017 till det bästa året på väldigt länge! Gör dina val och gör dem rätt. Det tänker jag göra. Ni kommer få följa min resa mot en ny destination. Ett företag som kommer etableras och investeringar i personlig utveckling men även i bolag. Jag har lovat mig själv att numera investera i Zeina AB. Våga sticka ut och utveckla nya samhällsinovationer för att skapa en bättre värld för mina medmänniskor. Något jag länge längtat över har jag tagit modet och startat processen, det är superhemligt. Ingen i min närhet vet om det men jag föreställer mig bara mamma och pappas känsla när beskedet kommer. Jag älskar känslan när mina föräldrar glädjes av mina steg mot mina framtida mål, jag har de finaste förebilderna i livet. Hur deras ögon tåras av min lycka är obeskrivligt.  Jag kan nog inte beskriva hur mycket mina föräldrars stöd och peppande har haft stor betydelse för min självkänsla och utveckling karriärsmässigt.

Nu mina vänner ror vi i hamn, nya nyårslöften och nya möjligheter för utveckling. Jag står vid din sida, hejar och tror på dig!

15782453_10154726829236142_1575170080_n

En del av mitt nyårslöfte år 2015 var att lägga mer tid på vänner och min kära familj. Att vara snäll mot mig själv och snällare mot andra. Med stor glädje kan jag bocka av alla delar. Jag älskar nyår. Jag älskar det faktum att jag kommer lämna ett helt år bakom mig, oavsett om det var bra , dålig eller medelmåttigt. Jag gillar den typen av avslutning. Jag älskar den känslan av att börja om igen och ha ett helt nytt år framför mig, fyllt utav nya chanser, möjligheter och erfarenheter.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *